Banden

Auto Venderbosch B.V. levert en monteert (bijna) alle merken banden. Is één of meerdere banden van uw auto aan vervanging toe? Neem dan contact op met onze werkplaats en laat uw banden snel vervangen door onze specialisten.

Winter- en zomerbanden opslag

Voor de opslag en wissel van een winter- en zomerbanden bent u bij Auto Venderbosch aan het goede adres. In alle vestigingen hebben wij een opslag voor uw banden. Na het wisselen van uw banden worden deze professioneel gereinigd en opgeborgen, waardoor uw banden volgend jaar in perfecte staat weer gemonteerd kunnen worden.

Stikstof in uw autobanden

Uit onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de automobilisten met banden rijdt die een verkeerde spanning hebben. Meestal zijn ze te zacht.

Een band met ‘gewone lucht’ wordt na verloop van tijd al snel ongeveer vijf tot tien procent zachter. De kleine zuurstofmoleculen ontsnappen door het karkas van de autoband. Stikstofmoleculen zijn groter en ontsnappen niet of nauwelijks.

> Banden die op spanning zijn:

* Slijten minder snel en zorgen ervoor dat de rolweerstand optimaal blijft
* Zorgen voor een laag brandstofgebruik
* Hebben een hoger rendement

> Stikstof zorgt voor:

* Beter en constanter rijcomfort
* Betere wegligging
* Verhoogde veiligheid op de weg (de kans op oververhitting/ overbelasting is veel kleiner en daarmee de kans op een klapband.
* Voorkomt roestvorming aan de velgen (er zit geen zuurstof en waterstof meer in de band dus geen condensvorming, wat roest veroorzaakt)

Stikstof wordt al langer toegepast in banden van vrachtwagens en in vliegtuigbanden. Ook in de Formule 1 worden alle banden van stikstof voorzien.

Maak nu een afspraak om uw banden te vullen met stikstof. Klaar terwijl u wacht.